Draai je mobiel

Jeffrey houdt zijn katten voor het vlees en de eieren

Wie een bezoekje brengt aan het knusse appartement van Jeffrey in Sint-Oedenrode ziet ze direct liggen in de vensterbank: Tom en Dex, twee dikke rode spinnende katers. Ze zijn dol op
elkaar, maar niet lang meer als het aan Jeffrey ligt: “Ik houd ze voornamelijk voor het vlees.”

Likkebaardend tilt de 32-jarige heftruckchauffeur één van de beesten uit de vensterbank. “Tom weegt bijna zes kilo. Hier, voel maar. Daar kun je drie weken vorstelijk van eten.” En dan, wijzend op Dex: “Die blijft een beetje achter qua gewicht, maar als hij binnenkort eieren gaat leggen heb ik het aankoopbedrag er zó uit.”

Elke dag als Jeffrey thuiskomt uit zijn werk, volgt hetzelfde ritueel: eerst voert hij zijn katten een jerrycan Gatorade door een trechter, daarna werkt hij aan zijn kookboek ‘163 prrrrrachtige kattengerechten’. Een auteur-in-spé dus: “Het kost veel tijd zo’n boek, ook omdat je niet zo gauw 163 gerechten bij elkaar hebt verzameld. Ik heb er nu een kleine twintig, voornamelijk het gangbare werk zoals saucijsjes en stoofpot. Maar als ik Tom binnenkort heb geslacht, verwacht ik zó tientallen nieuwe recepten te hebben.”

De inspiratie daarvoor haalt hij naar eigen zeggen gewoon op straat: “Dan zie ik weer zo’n beest doelloos rondlopen en denk ik: jij zou veel beter af zijn in een pitabroodje met een takje tijm.”

card shop whatsapp instagram twitter facebook arrow-right arrow-left share