Selecteer een pagina

Wespen zijn vaak ongewenste gasten in de buurt van ons huis en kunnen voor overlast en zelfs gevaar zorgen. Een wespensteek kan pijnlijk zijn en in sommige gevallen zelfs levensbedreigend, vooral voor mensen met een allergie voor wespensteken. Het is daarom belangrijk om wespen te bestrijden en te voorkomen dat ze zich in de buurt van ons huis nestelen. In dit artikel geven we enkele tips om wespen op een effectieve en veilige manier te bestrijden.

Houd voedsel afgedekt

Wespen zijn dol op zoetigheid en kunnen worden aangetrokken door etenswaren die buiten worden gelaten. Om te voorkomen dat wespen op het eten afkomen, is het belangrijk om voedsel afgedekt te houden. Gebruik bijvoorbeeld afsluitbare bakken om voedsel in te bewaren en zorg ervoor dat er geen etenswaren of dranken buiten blijven staan.

Eventuele nesten verwijderen

Een wespennest verwijderen is van groot belang als je er één in de buurt van je huis hebt ontdekt. Wespen kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen, en het is beter om dit door een professionele ongediertebestrijder te laten doen. Probeer niet zelf het nest te verwijderen, omdat je daardoor de wespen kunt irriteren en het gevaarlijk kan zijn als je niet weet wat je doet.

Gebruik een wespenval

Een wespenval is een effectieve manier om wespen te vangen en te doden. Het werkt door het aantrekken van wespen met een zoete vloeistof zoals limonade, en vervolgens worden de wespen gevangen en gedood. Er zijn verschillende soorten wespenvallen verkrijgbaar, maar je kunt er ook zelf één maken. Hiervoor heb je een lege fles, zoete vloeistof en een stukje papier nodig. Maak een kleine opening in de fles en giet de zoete vloeistof erin. Vouw het papier in een trechtervorm en plaats het in de fles, zodat de wespen erin kunnen vliegen, maar er niet meer uit kunnen komen.

Gebruik kruiden en planten

Sommige kruiden en planten hebben een geur die wespen niet prettig vinden. Door deze kruiden en planten in de buurt van je huis te plaatsen, kun je voorkomen dat wespen zich laten zien. Enkele voorbeelden van kruiden en planten die wespen afweren zijn munt, basilicum, citroengras en lavendel.

Gebruik speciale wespen bestrijdingsmiddelen

Er zijn speciale wespen bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar die je kunt gebruiken om wespen te bestrijden. Let wel op dat je deze middelen alleen gebruikt volgens de instructies op de verpakking en dat u ze buiten het bereik van kinderen houdt. Als je niet zeker weet welk middel het beste is voor uw situatie, kunt u het beste een professionele ongediertebestrijder raadplegen.

Gebruik geen parfum of zoete geuren

Wespen worden aangetrokken door zoete geuren en kunnen daarom worden aangetrokken door parfum of andere zoete geuren. Als je in de buurt van wespen bent, is het daarom beter om geen parfum of andere geurende producten te gebruiken. Dit kan voorkomen dat wespen naar je toe komen.

Dicht gaten en kieren 

Wespen kunnen zich nestelen in gaten en kieren in muren, daken en andere delen van je huis. Om te voorkomen dat wespen zich in je huis nestelen, is het belangrijk om gaten en kieren af te sluiten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kit of isolatiemateriaal te gebruiken.

Conclusie

Wespen kunnen voor overlast en gevaar zorgen en het is daarom belangrijk om ze op een effectieve en veilige manier te bestrijden. Door voedsel afgedekt te houden, nesten te verwijderen, een wespenval te gebruiken, kruiden en planten te plaatsen, speciale wespen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, geen parfum of zoete geuren te gebruiken en gaten en scheuren af te sluiten, kun je wespen op een effectieve manier bestrijden en voorkomen dat ze zich in de buurt van uw huis nestelen. Als je niet zeker weet hoe je wespen het beste kunt bestrijden, kun je het beste een professionele hulp inschakelen.

Het volgen van jachthondentraining

Het volgen van jachthondentraining

Binnen de jagerstak wordt er gesproken van werk voor het schot en werk na het schot. Daarmee wordt bedoeld: welke taken, die verricht worden om de jacht geslaagd te maken. Het is dan ook van belang, dat elke stappen binnen de jacht goed worden uitgevoerd. Daarom is...

Lees meer
Wat is een cockapoo?

Wat is een cockapoo?

Cockapoos zijn een hybride hondenras, ontstaan door het kruisen van een Cocker Spaniël met een Poedel. Ze staan bekend als intelligente, aanhankelijke en loyale honden die prima geschikt zijn als gezelschapsdier. Hoe ziet een Cockapoo eruit? Ze hebben meestal een...

Lees meer