Selecteer een pagina

Binnen de jagerstak wordt er gesproken van werk voor het schot en werk na het schot. Daarmee wordt bedoeld: welke taken, die verricht worden om de jacht geslaagd te maken. Het is dan ook van belang, dat elke stappen binnen de jacht goed worden uitgevoerd. Daarom is het erg van belang, dat je jachthondentraining volgt met je jachthonden.

Hoe precies? Daarover gaan wij je in dit artikel meer over vertellen.

Wat is jachthondentraining?

Jachttraining, is op zichzelf een sport waar de hond zijn of haar baasje ondersteunt, gedurende jacht op een prooi. Bij jachthondentraining staat de samenwerking tussen dier en mens, dus centraal.  De hond moet dus de aanwijzingen van de jager opvolgen. En de hond, dient alleen tewerk te gaan wanneer de baas er specifiek om is. Dus het is zeker belangrijk, dat hond goed is afgestemd op de jager en ook goed is afgericht. Ook mogen goede jachtartikelen niet ontbreken van je lijstje. Want je wil je immers goed kunnen aanpassen aan de jachtsituatie.

Met jachttraining wordt er over het algemeen het werk na het schot bedoeld. Dus de hond wordt aan het werk gezet, nadat het wild is aangeschoten. De hond krijgt dan uiteindelijk een commando en de taak om het wild, z.s.m. op een veilige manier naar de baas te brengen. 

Veel gemaakte fouten tijdens jachttraining

Jachthondentraining, is allemaal leuk en aardig, maar je wil natuurlijk niet gedurende training bepaalde fouten maken. Wat de voortgang van het trainingsproces kan gaan belemmeren. Waar moet je dan aan denken? Nou, vooral het feit, dat je in het begin tijdens de leerschool je hond niet te veel vrijheid moet geven. Dat kan er voor zorgen, dat de jachthond tijdens de jacht te veel vrijheid gaat en dus voor zichzelf gaat jagen. Wat dus niet de bedoeling hoort te zijn, aangezien de hond in dienst van de jager aan het werk is.

Daarnaast moet je ook consistent zijn in de commando’s, die je uitvoert. Door inconsistent gedrag te vertonen richting de jachthond. Kan ervoor zorgen, dat de relatie tussen hond en jager niet helemaal goed kan ontwikkelen. Verder bevelen wij je ook aan om gedurende de training alles stap-voor-stap op te bouwen, waardoor de hond in bepaalde oefeningen kan groeien. Dus ga het niet te veel overhaasten in het begin en neem écht de tijd voor je hond.

Tenslotte, is het ook fijn om niet te veel stress mee te nemen in het trainingsproces. Dit kan vooral worden veroorzaakt door het continu herhalen van bepaalde oefeningen. En dan kan eventueel zelfs het leuke aan een jachtopdracht voor een hond niet meer leuk zijn. Fijne en goede jachtartikelen kopen is dan ook erg belangrijk voor een geslaagde jacht.

Wat zijn de liefste dieren in het wild.

Wat zijn de liefste dieren in het wild.

In de uitgestrekte natuur leven talloze dieren die ons hart weten te veroveren met hun unieke eigenschappen en gedragingen. Maar wat maakt een wild dier "lief"? In deze blogpost verkennen we de meest geliefde wilde dieren wereldwijd en duiken we in de redenen waarom...

Lees meer
Ontdek de beste plek om spullen voor je hond te kopen

Ontdek de beste plek om spullen voor je hond te kopen

Ben je moe van het eindeloze zoeken in al die dierenwinkels? Wil je jouw trouwe viervoeter verrassen met de nieuwste en beste spullen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Online shoppen voor je hond kan een fluitje van een cent zijn als je weet waar je moet zijn....

Lees meer
Sanimed: Jouw Vertrouwde Partner in Huisdierenvoeding

Sanimed: Jouw Vertrouwde Partner in Huisdierenvoeding

In een wereld waar onze huisdieren worden beschouwd als dierbare leden van onze familie, wordt hun gezondheid en welzijn van het grootste belang. Als huisdierbezitters willen we niets dan het beste voor onze harige metgezellen. Een belangrijk aspect van hun welzijn is...

Lees meer
Is ongedierte gevaarlijk voor huisdieren? Ontdek het hier!

Is ongedierte gevaarlijk voor huisdieren? Ontdek het hier!

Hallo daar, huisdier liefhebbers! Als je huisdieren hebt, dan weet je dat ze een speciaal plekje in je hart hebben. Maar wist je dat ongedierte niet alleen een ongemak voor jou kunnen zijn, maar ook gevaarlijk kunnen zijn voor je harige vrienden? Laten we eens kijken...

Lees meer